2009. július 20., hétfő

A majomtól származunk?

Bizonyítékként azt szokták felhozni, hogy az emberszabású majmok DNS-e csak nagyon kis mértékben (néhány százalékban) különbözik az emberétől.

De mit is bizonyít ez valójában?

Vegyünk két egyszerű példát. Naponta tapasztaljuk, hogy pl. gépkocsik vagy mobiltelefonok újabb és újabb generációi nagyon hasonlítanak egymásra. Miért van ez így? Élettelen tárgyakról lévén szó nyilván értelmetlen továbbfejlődésről beszélnünk.

Hát akkor mi az oka? Hát persze: mert azonos a tervező, ill tervező-gárda.
De még ha nem is, az újabb konstrukció kifejlesztésénél a mérnökök felhasználják az előző modellek terveit.
Mondjuk akkor azt, hogy ugyanannál a vállalatnál készültek.

Miért hasonlít tehát az ember a majomra? Mert az előbbiből fejlődött ki? Dehogyis! Azért, mert ugyanaz a Tervező és az Alkotó.

Ugyanezért hasonlítanak egymásra a különböző rendű állatok: mert egy intelligens Tervező hozta létre őket, és felhasználta a magasabb szervezettségűekhez az alacsonyabban szervezettek terveit. De hát ez is a logikus. Miért alkotna a tervező minden típushoz külön, teljesen különböző terveket? Ezenkívül a tervező egy komplex rendszerbe, életközösségbe helyezte a növényeket-állatokat, melyek kölcsönösen egymásra vannak utalva.



Ahol tehát az ember evolúciót lát, az nem más, mint Isten munkájának keze nyoma, tévesen értelmezve.


Az evolúció nem tudja megmagyarázni, hogyan alakult ki pl. a szárny, a teremtés logikájával viszont az összes ilyen kérdés megválaszolható. (pl: a denevérek adó-vevő készüléke, a madarak vándorlása, miért nem kap agyrázkódást a fakopács, a pókok hálószövési tudománya, a hód várépítése, a hangyák társadalma stb...stb.)
Az emberi, de minden más állat evolúciós családfája merő spekuláció tehát, képi ábrázolása pedig a művészi szabadság megnyilvánulása, semmi egyéb. (Egyetlen vagy néhány csonttöredék, olykor egyetlen fog alapján rajzolják meg az egész ún. "elő"-embert). Állatok esetében pedig egymás mellé helyeznek különböző fajokat, melyeknek csupán hasonlítanak egymásra (mint a mobiltelefon generációk). Átmeneti formákat ugyanis még egyetlen egyet sem találtak.

Isten ugyanis jól elkülönült fajták szerint teremtette a növényeket és állatokat, felhasználva viszont az egyik terveit a másikéhoz.

A Teremtés bibliai leírását sokan mesének tartják, pedig ha nem is minden részletében teljes, de mégis pontos leírását adja a világ létrejöttének. Pedig kb. 3600 éve íródott! (Ez azért figyelemreméltó, mert akkor az emberek még sokkal kevesebbet tudtak a világról és törvényeiről. Ez (is) bizonyítja az írás isteni eredetét). Ami a legfontosabb, hogy nem mond ellent az általunk tapasztaltaknak, sőt, tökéletesen megmagyarázza azt.

Szemben az evolúcióval, amely mindenféle trükközésre kényszerül. Pl. "az élet keletkezése nem része az elméletnek", a hiányzó láncszemek kérdése, és még felsorolhatatlanul sok ellentmondás.
(Kérésre küldhetek még sokat).

Egy megjegyzést még hozzáfűznék - ezzel részletesebben most nem foglalkoznék -, hogy bizonyos fajta leszármazás megfigyelhető az élővilágban. Valószínű például, hogy minden medve egy közös őstől származott. Ez azonban nem jelent továbbfejlődést, mert az információ törvénye szerint (melyet Werner Gitt professzor dolgozott ki), információ nem keletkezik magától, csakis intelligens befolyás hatására. Az ős-medvében megvolt mindaz az információ mennyiség (tulajdonság), amely a mai medvefajokban megfigyelhető. Az egyes fajok tehát úgy specializálódtak, hogy információt veszítettek.

Darwin hibás következtetést vont le a róla elnevezett
galapagosi pintyek megfigyeléséből. Azok ugyanis az egykor odakerült pintyek specializálódása folytán, nem továbbfejlődése révén alakultak ki. Az "ős" pinty rendelkezett minden tulajdonsággal, a maiak egy-egy jellemző előtérbe kerülésével jöttek létre. Tévedése óriási hatással lett a modern társadalomra. Igazából azért tudott ennyire elterjedni, mert a humanizmusnak szüksége volt egy Isten pótlékra, Darwin pedig éppen kapóra jött. Evolúciót fogtam, de nem ereszt!

Ugyanezen az elven működik ma pl. a kutyatenyésztés. Nem jönnek létre új fajok, hanem a kutyák hihetetlenül gazdag tulajdonság halmazából a tenyésztők bizonyos jellemzőket kiemelnek, mások elvesznek. Az új fajták nem egyre többek, hanem egyre kevesebbek lesznek. (Amire a "túltenyésztett" jelző is utal.)

Ez segít abban is, hogy Noénak nem kellett a bárkájába, csak pl. egy ős-medvepárt bevinni, ugyanígy a többi állat esetében is. Így már elférhettek benne az állatok.

Kicsit olyan ez, mint a Hókirálynő meséje. Üvegszilánk került az emberek szemébe, melytől nem látják tisztán a valóságot. Amint elfogadjuk Istent, és Jézus Krisztust, mint megváltónkat, kihull a szilánk a szemünkből, és nem is értjük, hogy nem láttuk korábban a nyilvánvalót.
Hogyan került a szilánk a szemünkbe? Nos ebben része van a saját felfuvalkodottságunknak, és nem kevésbé a nagy ámító, a Sátán és démonai munkájának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése